Pasta-jauhelihavuoka italialaisittain

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1pss (500g) cappellipastaa

 

Jauhelihakastike:

400g naudanjahelihaa

2tl pizzamaustetta

1/2tl aromisuolaa

1/2tl mustapippurirouhetta

1tlk Paseerattua tomaattia

2tl valkosipulimurskaa

1 vähäsuolainen lihaliemikuutio

 

Juustokastike:

2dl ruokakermaa

2,5dl maitoa

1rkl vehnäjauhoja

150g mozarellaraastetta

1/4 tl suolaa

1/4tl muskottipähkinää

 

Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhtele lävikössä ja valuta. Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, valkosipulimurska ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.

Kaada puolet pastasta voideltuun vuokaan. Lisää puolet jauhelihakastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa n.20 min.

 

410717.jpg