Taikinaterapiaa-blogista bongasin tämän ohjeen. Aivan ihania! Tein tosin kaksinkertaisen kuorrutuksen, kun sitä tuppaa aina olemaan liian vähän. Tässä siis Tikkunekun ohje:
Caramel cappuccinopalat
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pohja: 3 kananmunaa
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2,5 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa (jäähdytettynä)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
vajaa 50 g voita tai margariinia sulatettuna
n. 0,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa
4-5 dl tomusokeria
Valmista ensin cappuccino jauheesta. Itse tein samalla kertaa tarvittavan määrän sekä pohjataikinaa että kuorrutusta varten. Laitoin jauhetta cappuccino-purkin ohjeeseen nähden tuplamäärän, jotta maku olisi voimakkaampi.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva sulatettuna, kahvijuoma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjalevyn jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen rasvasula ja kahvijuoma. Lisää tomusokeri siivilöiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mielesi mukaan.
Kommentit