Venäläiset pihvit

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

3 rkl korppujauhoja

½ dl smetanaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl vettä

400 g jauhelihaa

1 muna

½ tl suolaa

1 tl jauhelihamaustetta

hiven valkopippuria

1 pieni sipuli

pieni suolakurkku

 

Kastike:

1 rkl öljyä

1 sipuli

2 ½ dl vettä

1 rkl Vasikkafondia

½ dl smetanaa

1 dl tomaattikastiketta

suolaa

 

Mittaa kulhoon korppujauhot. Lisää smetana ja vesi. Anna seistä, kunnes korppujauhot ovat turvonneet. Lisää kulhoon jauheliha, muna, mausteet, hienonnettu sipuli sekä hienonnettu suolakurkku. Sekoita murekeseos hyvin. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Valmista pyöreitä pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista kastike: Kuullota sipulit öljyssä. Lisää vesi, fondi, smetana, tomaattikastike ja mausteet. Hauduta noin 10 minuuttia.

 

Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.

 

462414.jpg