Mamman sitruunajuustokakku
Pohja:
150 g Digestive keksejä murskattuina
50 g suolatonta voita sulatettuna
Täyte:
350 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ruskeaa kidesokeria (itse tein kyllä ihan tavallisesta)
4 munaa
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl vaniljasokeria
3 dl ranskankermaa (+ripaus sokeria)
Sekoita voi ja keksinmurut.Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Vatkaa täytteen ainekset paitsi ranskankerma tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Kaada seos keksipohjalle varoen murujen irtoamista. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista, anna levätä 5-10 minuuttia ja levitä päälle notksitettu ranskankerma. Pane vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia. Peitä kakku jäähtyneenä kelmulla ja pane yöksi jääkaappiin.
Kommentit