Mamman sitruunajuustokakku

Pohja:

150 g Digestive keksejä murskattuina

50 g suolatonta voita sulatettuna

Täyte:

350 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ruskeaa kidesokeria (itse tein kyllä ihan tavallisesta)

4 munaa

2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 tl vaniljasokeria

3 dl ranskankermaa (+ripaus sokeria)

Sekoita voi ja keksinmurut.Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Vatkaa täytteen ainekset paitsi ranskankerma tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Kaada seos keksipohjalle varoen murujen irtoamista. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista, anna levätä 5-10 minuuttia ja levitä päälle notksitettu ranskankerma. Pane vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia. Peitä kakku jäähtyneenä kelmulla ja pane yöksi jääkaappiin.

IMG_9684.jpg