Piti kokeilla taas erilaista täytevaihtoehtoa kakkuun ja mielestäni se onnistuu helpoiten kääretortussa. Olikin oikein ihanan makuinen tämä appelsiinitäyte. Suosittelen!
Appelsiini-banaanikääretorttu
Kääretorttupohja vanha tuttu:
Pohja:<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa 7-8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille.
Täyte ja kuorrute ohje löydetty Hellapoliisilta. Ohje täällä. Sisältää siis flora vanillaa, appelsiinituorejuustoa (laitoin noin 100 g), sokeria ja vaniljasokeria. Lisäksi muussasin kaksi banaania pohjalle ennen kermaseoksen levittämistä. Koristeena sokerihelmiä ja kakkukimalletta (jota tosin ei todellakaan huomaa).
Kääretorttu oli ihan pyöreä, ennen kun minun piti alkaa sitä siirtelemään. Tapahtuneen johdosta se olikin käärekolmio =)
Kommentit