Suklaakakku

4dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
5rkl kaakaojauhetta
225g sulatettua margariinia
3 munaa
1,5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne rikki ja lisää jauhoihin. Lisää myös rasva ja vesi. Sekoita tasaiseksi joka välissä. Lopulta taikinan tulisi olla tasaista ja paksuhkoa. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa 45 minuuttia.

Kuorrutus:

50g voita
1,5dl tomusokeria
1rkl kaakaoj.
1tl vaniljasokeria
0,5dl kermaa

Laita kattilaan ja sekoittele hetken. Kaada kuuman kakun päälle. Kuorrutus ei jää kakun päälle vaan imeytyy kakkuun.

Päälle suklaamurusia.

Kakun voi myös kuorruttaa sulatetulla suklaalla.

369029.jpg