Porkkanakakku

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja

3 munaa

2 1/2dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1/2tl suolaa

1rkl leivinjauhetta

1rkl kanelia

200g voita sulatettuna

5dl porkkanaa hienoksi raastettuna

1 omena raastettuna

 

Kostutus

omenamehua

 

Täyte ja kuorrutus

1prk Appelsiini-tuorejuustoa

3/4dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2dl kuohukermaa

 

Koristelu

Lime&Lemon suklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen sekoittaen kuivia aineita, voisulaa ja porkkana-omenaraastetta. Korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita täytteen ainekset keskenään, viimeisenä vaahdotettu kerma. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä sille vajaa puolet täytteestä. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin ja anna olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle lopputäyte. Leikkaa Lime&Lemon suklaan kyljestä esim. juustohöylällä kiekuroita ja ripottele kakun reunoille.

 

404794.jpg