Porkkanakakku
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pohja
3 munaa
2 1/2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
1rkl leivinjauhetta
1rkl kanelia
200g voita sulatettuna
5dl porkkanaa hienoksi raastettuna
1 omena raastettuna
Kostutus
omenamehua
Täyte ja kuorrutus
1prk Appelsiini-tuorejuustoa
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
Koristelu
Lime&Lemon suklaata
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen sekoittaen kuivia aineita, voisulaa ja porkkana-omenaraastetta. Korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita täytteen ainekset keskenään, viimeisenä vaahdotettu kerma. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä sille vajaa puolet täytteestä. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin ja anna olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle lopputäyte. Leikkaa Lime&Lemon suklaan kyljestä esim. juustohöylällä kiekuroita ja ripottele kakun reunoille.
Kommentit