Frikadellit stroganovin tapaan

 500 g  naudan jauhelihaa
1  sipuli (tai 100 g sipulikuutioita)
1/2 rkl  öljyä
1 tl  suolaa
1/2 tl  mustapippuria
1 rkl  piparjuuritahnaa
1 rkl  sinappia
1 rkl  chilikastiketta
 
Kastike:
1 ps  Pirkka ruskea kastike -aineksia (Tein kyllä ihan itse tuon ruskean kastikkeen, ohje löytyy täältä ja lisäsin myös tomaattikastiketta n.1 dl)
1 prk (120 g)  smetanaa
1 kpl (n. 100 g)  maustekurkkua 
2 tomaattia (Laitoin kirsikkatomaatteja)
 persiljaa tai kirveliä 


Hienonna sipuli erittäin hienoksi ja kiehauta pannulla öljyssä tai kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (650 w) pari minuuttia. Sekoita kaikki ainekset jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin pieniä lihapyöryköitä, noin 30 kappaletta. Paista pyörykät pannulla (Itse paistoin uuniss 225 asteessa noin 15 minuuttia) kauniin ruskeiksi.Valmista kastike laakeassa kattilassa tai paistokasarissa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon suikaloitu maustekurkku ja smetana. Lisää kastikkeeseen lopuksi lihapyörykät ja kuutioidut tomaatit. Kuumenna ja hienonna pinnalle persiljaa tai kirveliä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan ja vihreän salaatin kanssa.

949917.jpg