Runebergintortut

   3 munaa <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,5 dl sokeria

     1,5 dl vehnäjauhoja

     1,5 dl korppujauhoja

     1 pussi mantelirouhetta (Dr. Oetker)

     1,5 tl leivinjauhetta

     1,5 tl kardemummaa

     1 tl vaniljasokeria

     1 dl kermaviiliä (0,5 tlk)

     1 dl flora culinessea (voi jättää pois ja korvata 1 dl kermaviiliä)

 

     kostutukseen:

     n. 1 dl vettä

     1 rkl sokeria

 

 

     päälle:

     n. 2 dl vadelmahilloa

     sokerivesikuorrutetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Sekoita taikinaan lopuksi sula rasva ja kermaviili.

Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

 

383024.jpg

 Tein näitä(kin) ensimmäistä kertaa elämäni aikana ja olin kyllä taas hämmästynyt kuinka helppoa leipominen voi olla. Näitä tehdään tänään toinen satsi! Varsinkin, kun tuo kermaviilin puolikas on vielä tuolla jääkaapissa ;)