Jauheliha-pastagratiini

 

n.250 g makaronia

400 g jauhelihaa

1 sipuli silputtuna

1 tl valkosipulimurskaa

1 ½ dl lihalientä (vesi + vasikkafondi)

1 tlk yrttitomaattimurskaa

 

Juustokastike:

2 rkl margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

½ tl muskottipähkinää

1 rkl sitruunamehua

suolaa, valkopippuria

1 ½ dl juustoraastetta

 

Keitä makaronit kypsiksi. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää lihaliemi ja tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä n.15 minuuttia.

Tee juustokastike: Sulata margariini kattilassa, ripota vehnäjauhot pinnalle. Lisää maito sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia sekoittaen. Mausta muskotilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää puolet juustosta. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihaa ja makaroneja ja kaada juustokastike päälle. Ripota loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.