Perunapizza

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

500-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />600 g perunoita

¾ tl suolaa

1 rkl öljyä

1 kananmuna

 

Täyte:

1 sipuli

1-2 tl valkosipulimurskaa

1 rkl öljyä

250 g jauhelihaa

1 dl vettä

70 g tomaattisosetta

¾ tl suolaa

pizzamaustetta

 

Pinnalle:

4-5 tomaattia

n.3 dl juustoraastetta

pizzamaustetta

 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen suola, öljy ja muna. Levitä perunat pienelle pellille tai matalaan vuokaan leivinpaperin päälle ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta valkosipulilla. Lisää vesi ja mausteet ja keitä vielä muutama minuutti. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.

Nosta pelti uunista ja ripottele jauhelihaseos perunasuikaleiden päälle. Levitä tomaattiviipaleet pinnalle ja ripottele päälle vielä juustoraaste. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Mausta pizzamausteella.

 

2129337.jpg