Kirjolohipastavuoka

1rs kirjolohisuikaleita (300g)

pala purjoa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g tagliatelle nauhamakaronia

75 g margariinia

1 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

2 rkl sitruunamehua

tilliä, kalamaustetta

150g mozzarella juustoraastetta

sitruunapippuria

Halkaise, huuhtele ja pilko purjo. Pane tagliatelle kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan, lisää kattilaan purjosuikaleet kiehumisen puolessa välissä. Sulata kastiketta varten rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maidosta noin puolet ja sekoita koko ajan, kunnes sakenee. Lisää loput maidosta, sekoita ja keitä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunamehulla, tillillä ja kalamausteella. Sekoita joukkoon juustoraaste. Voitele laakea uunivuoka ja kaada pohjalle hyvin valutettua pasta-purjoseosta. Levitä päälle puolet kirjolohesta ja ripottele sitruunapippuria niiden päälle. Lisää sen jälkeen puolet kastikkeesta. Peitä lopulla pastaseoksella, kirjolohella ja kastikkeella. Kypsennä vuokaa 200 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

372482.jpg