Pasta-jauhelihavuoka italialaisittain
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1pss (500g) cappellipastaa
Jauhelihakastike:
400g naudanjahelihaa
2tl pizzamaustetta
1/2tl aromisuolaa
1/2tl mustapippurirouhetta
1tlk Paseerattua tomaattia
2tl valkosipulimurskaa
1 vähäsuolainen lihaliemikuutio
Juustokastike:
2dl ruokakermaa
2,5dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja
150g mozarellaraastetta
1/4 tl suolaa
1/4tl muskottipähkinää
Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhtele lävikössä ja valuta. Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, valkosipulimurska ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.
Kaada puolet pastasta voideltuun vuokaan. Lisää puolet jauhelihakastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa n.20 min.
Kommentit