Juustoinen uunilohi
400g lohta annospaloina (pakaste)
suolaa, sitruunapippuria
n.150g kukkavihanneksia (pakaste)
Juustokastike
1/2dl flora culinessea
2rkl vehnäjauhoja
3dl maitoa
50g juustoraastetta
2tl kalamaustetta
Ota lohi sulamaan tuntia ennen ruoan valmistusta. Levitä lohipalat voideltuun vuokaan. Ripottele suolaa ja sitruunapippuria palojen päälle. Lisää myös vihannekset vuokaan. Valmista juustokastike lämmittämällä culinesse kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Kaada sekaan kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kunnes se on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja mausta. Kaada kastike kalan päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin kera.
Alkuperäinen ohje löytyy Naperolta. Ensi kerralla teemme ehdottomasti juustokastiketta enemmän. Jäi aika kuivaksi, vaikka laitoin hiukan enemmän maitoa, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kastiketta ei vain ollut tarpeeksi. Muuten kyllä ihan maukasta kotiruokaa.
Kommentit