Kasvislasagne

 

1 sipuli silputtuna

pala selleriä kuorittuna ja suikaloituna

pieni pala palsternakkaa suikaloituna

3-4 porkkanaa suikaloituna

200 g herkkusieniä viipaloituna

2 rkl öljyä

1 tlk tomaattimurskaa

½ dl ketsuppia

½ dl tacokastiketta (meillä oli mietoa, mutta ihan oman maun mukaan saa laittaa)

1 rkl kasvisfondia

 

Juustokastike

50 g margariinia

½ dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

150 g juustoraastetta

(suolaa)

lasagelevyjä

 

Kuullota sipulit, juurekset ja sienet öljyssä. Lisää muut ainekset ja anna kypsyä 10-15 minuuttia. Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoittele, kunnes kastike sakenee. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste, jätä juustoa hieman lasagnen päälle. Mausta tarvittaessa suolalla. Lado uunivuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäinen kerros on juustokastiketta. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

SAM_5824.jpg