HELPPO RAPARPERIPIIRAS
 
Pohja
2 dl  vehnäjauhoja
1 dl  kaurahiutaleita
1/2 dl  sokeria
1 tl  leivinjauhetta
1/2 tl  kanelia
1 dl  juoksevaa margariinia
1  kananmuna
 
Täyte
5-6 dl raparperipaloja
1 tlk (200 g)  kermaviiliä
1  kananmuna
1 dl  sokeria
1 tl vaniljasokeria


Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle raparperipalat.

Sekoita kermaviili, muna ja sokerit. Kaada seos piirakan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

IMG_0923.jpg