Lasagne

 

Jauhelihakastike

 

400 gjauhelihaa

1 iso sipuli

1 prk tomaattimurskaa

2 dl vettä

3 porkkanaa raasteena

3 tl valkosipulimurskaa

pieni pala selleriä raasteena

1 tl suolaa

1 tl pizzamaustetta

mustapippuria

 

Valkokastike

 

50 g margariinia

1 dl vehnäjauhoja

¼ tl mustapippuria

¼ tl muskottipähkinää

1 tl suolaa

1 l maitoa

 

Lisäksi

Öljyä vuokaan

Lasagnelevyjä (Määrä riippuu vuoan koosta)

Pinnalle 150 g juustoraastetta

 

Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha. Lisää sipuli, porkkanaraaste ja selleriraaste. Kuullota hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua noin 15 minuuttia.

 

Valkokastike: Sulata kattilan pohjalla margariini, lisää jauhot ja pienissä erissä maito. Sekoita kastiketta koko ajan. Kiehauta lopuksi ja mausta.

 

Voitele vuoka öljyllä. Lado pohjalle kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja 1/3 valkokastikkeesta. Lado toinen kerros lasagnelevyjä, loppu jauhelihakastikkeesta ja 1/3 valkokastikkeesta. Pinnalle vielä kerros lasagnelevyjä ja loppu valkokastike sekä juustoraaste. Paista 175 asteessa noin tunti.