Kaurapullat

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2 ½ dl rasvatonta maitoa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl sokeria

1-2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

n. 5 dl vehnäjauhoja

¾ dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (Itse käytin leivontamargariinia ja ”hiukan” reilummin eli 100 g

 

Täyte: Puolitin taikinan ja osaan laitoin margariini-sokeri-kanelitäytteen ja osaan omenasose-sokeri-kanelitäytteen

Koristelu: Raesokeria ja strösseleitä

Voiteluun: Kananmunaa

 

Sekoita reilusti lämpimään (+42 astetta) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja sekoita maitoon. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen juokseva rypsiöljyvalmiste (tai margariini). Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte ja muotoile pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla ja/tai strösseleillä. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

 

1496236.jpg