<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Tämä on sitä parasta talviruokaa. Pata muhii rauhassa uunissa sillä aikaa, kun perhe telmii ulkona. Eikä välttämättä tarvitse tuijottaa kelloa. Ruoka on valmista jo tunninkin kuluttua, mutta parastahan se on monen tunnin hautumisen jälkeen.

 

Ranskalainen lihapata

 

400 g naudanpaistisuikaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 punasipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi

2 porkkanaa paloiteltuna

1 prk (200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä

1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa

loraus riistafondia

3 dl vettä

1 vähäsuolainen lihaliemikuutio

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 tl timjamia

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ruskista naudanlihasuikaleet. Sekoita vehnäjauhot lihojen sekaan. Lisää myös silputtu sipuli sekä murskattu valkosipuli. Kaada lihaseos uunivuokaan. Kaada sekaan valutetut herkkusienet ja tomaattimurska. Murenna lihaliemikuutio sekaan. Lisää porkkanat, vesi, fondi ja mausteet. Sekoita varovasti ainekset sekaisin vuoassa. Kypsennä 150 asteessa kannen alla pari tuntia.

 

1244197.jpg