Syötiin sunnuntaina kaalilaatikkoa. Harvoin tätä herkkua tulee tehtyä, kun on olevinaan niin suuritöinen. Tuo silppuaminen, kun ei ole suosikkipuuhaani laisinkaan. Aikamoisia kaalipaloja nytkin laatikosta löytyi, kun ei kokki ollut ihan hirveän tarkkana sen veitsen kanssa =). Jälkiruokana pullaa mansikka-vaniljakastike täytteellä ja perinteisillä korvapuustitäytteillä.

 

Kaalilaatikko

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

3 rkl voita

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg kaalia suikaleina

1 sipuli hienonnettuna

2 dl riisiä

400 g jauhelihaa

1-2 rkl siirappia

suolaa meiramia

mustapippuria myllystä

5 dl maitoa

4 munaa

 

Sulata voi ja lisää kaali sekä sipuli. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisi. Ruskista jauheliha ja lisää kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla, suolalla, meiramilla ja pippurilla. Pane seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita maito sekä munat ja mausta. Kaada muna-maito vuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kera.

 

1195802.jpg

 

1195844.jpg