Minestronekeitto

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 pkt pekonia

1 sipuli

(purjoa voi laittaa jos haluaa)

3 porkkanaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g juuriselleriä

½ kg keräkaalia

2 l vettä

2 rkl riistafondia

1 dl pitkäjyväistä riisiä

2 rkl valkosipulimurskaa

500 g tomaattimurskaa

(1 tlk säilykeherneitä)

2 rkl mietoa chilikastiketta

Basilikaa

 

Silppua sipuli ja suikaloi porkkanat, juuriselleri ja kaali. Pilko pekoni ja paahda sitä kattilassa, kunnes rasva on sulanut. Lisää sipulisilppu, purjo ja kasvissuikaleet kattilaan ja kuullota niitä hetki. lisää riisi, vesi fondi. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää valkosipulimurska, tomaattimurska ja chilikastike. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää tölkkiherneet ja kuumenna. Lisää basilika.

 

1164079.jpg