Ja tottahan jämäkalkkunat piti jonnekkin käyttää, joten jambalaya oli aika hyvä vaihtoehto, kun ei munakkaistakaan oikein tykätä...

Jambalaya

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

n.300 g kalkkunanfileetä (käy myös broileri)

n.50 g metvurstia

1 punasipuli

2 tl valkosipulimurskaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl pitkäjyväistä riisiä

½ tl timjamia

0,5 g sahramia

3 tippaa vihreää tabascoa

1 paprika

5 dl vettä

1-2 rkl kanafondia

1 tlk tomaattimurskaa

100 g katkarapuja

 

Pilko paprika ja silppua sipuli. Suikaloi fileet ja ruskista ne kasarissa. Lisää sipuli, valkosipulimurska, riisi ja mausteet. Kuullota riisi. Lisää sitten paprika ja metvursti. Lisää vielä vesi, fondi ja tomaattimurska. Anna ruoan kypsyä noin 20 minuuttia.Lisää viimeiseksi katkaravut ja kuumenna ruoka.

1161807.jpg