Pasta Bolognese

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 porkkana

1 sipuli

n.50 g juuriselleriä

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g jauhelihaa

25 g margariinia

100 g pekonikuutioita

1 prk paseerattua tomaattia

1 rkl ruskeaa suurustetta (Esim.Maizena)

1 tl yrttimausteseosta

ripaus muskottipähkinää

½ tl suolaa

1-2 valkosipulinkynttä

2-3 tomaattia

(ruokakermaa)

 

Kuori porkkana, ja selleri ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja hienonna se. Sulata rasva kasarissa ja lisää kasvikset ja jauheliha. Ruskista jauheliha ja lisää pekonit, paseerattu tomaatti ja suuruste. Mausta kastike. Keitä kastiketta noin 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Kuutioi tomaatit ja lisää ne kastikkeeseen loppuvaiheessa. Lisää halutessasi ruokakermaa. Tarjoa keitetyn pastan kera.

 

Huom. Jos haluat saada pekonin makua paremmin esille, paista se ensin erikseen rapsakaksi.

 

954775.jpg