Lihapata

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g naudan lihasuikaleita – tai paloja

Öljyä paistamiseen

5 dl vettä

1 tölkki (100g) viipaloituja herkkusieniä

n. 100 g valkosipulituorejuustoa

½ dl mustaherukkahyytelöä

1 suolakurkku kuutioina

1 prk smetanaa

2,5 dl Kevyt & paksu ruokakermaa 4%

1 lihafondikuutio

4-5 rkl ruskeaa suurustetta (Esim. Maizena)

Mustapippuria

 

Ruskista lihat isossa kasarissa. Lisää osa vedestä, herkkusienet, tuorejuusto sekä hyytelö. Lisää loput vedestä ja anna lihojen kypsyä hiljalleen noin tunti.

Lisää smetana, ruokakerma ja fondikuutio. Hauduta vielä noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa suolakurkkukuutiot. Suurusta pata suurusteella ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kera.

 

949656.jpg