Possu-omena-sipulipata

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />600 g sianlihasuikaleita – tai kuutioita

½ tl suolaa

1 ½ tl paprikajauhetta

1 tl rouhittua pippurisekoitusta

4 sipulia

2 isohkoa omenaa

5 dl vettä (tai valkoviiniä)

1 lihaliemikuutio

2 rkl HP-kastiketta

2 rkl hunajaa (tai fariinisokeria)

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 kanelitanko

1 sitruunan puristettu mehu

 

Ruskista lihapalat voissa tai ruokaöljyssä paistinpannussa. Mausta ruskistetut lihat suolalla, paprikajauheella ja pippurisekoituksella ja siirrä uunivuokaan – tai pataan. Kuori sipulit ja omenat. Lohko omenat ja viipaloi sipulit ja ruskista ne voissa tai ruokaöljyssä paistinpannulla. Siirrä uunivuokaan lihojen kanssa.  Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Ruskista. Lisää vesi ja lisää liemikuutio, HP-kastike ja hunaja.

Kaada liemi pataan ja sekoita varovasti. Purista sitruunan mehu ja lisää se sekä kanelitanko pataan. Hauduta 175 asteessa noin tunti.

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kera.

 

913616.jpg