Porsaan noisetit ja maapähkinäkastike

 

400 g porsaan sisä-tai ulkofileetä

 

Maapähkinäkastike:

2 rkl öljyä

1 pieni sipuli

1 tl valkosipulimurskaa

1 rkl vehnäjauhoja

3-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 dl kanalientä kuutiosa tai fondista

1-2 rkl maapähkinävoita

¼ tl chilijauhetta

1 rkl limetti-tai sitruunamehua

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lisäksi tarvitset:

½ dl vehnäjauhoja

¾ tl suolaa

1/3 tl mustapippuria (Itse laitoin pippurisekoitusta)

 

Paistamiseen:

1 rkl öljyä

1 rkl voita tai margariinia

 

Kuumenna öljy kattilassa ja pehmennä siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää vehnäjauhot ja vähän myöhemmin kanaliemi ja kiehauta. Lisää maapähkinävoi, chilijauhe ja limetti-tai sitruunamehu ja keitä kastiketta, kunnes se vähän sakenee.

Leikkaa liha poikkisyin 4-5 viipaleeksi ja nuiji ne kevyesti muovikelmun välissä. Sekoita lautasella vehnäjauhot, suola ja pippuri ja kääntele lihaviipaleet siinä. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa ja kypsennä lihaviipaleet molemminpuolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

602404.jpg