Marjasuu

602339.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g kaurakeksejä

100 g voita tai margariinia (Flora culinesse)

 

Täyte:

5 liivatelehteä (Itse tein jauheesta)

½ dl laimennettua mansikka-mustikka mehua

2 dl flora vispiä

1-1 ½ dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 dl maitorahkaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

1 kananmuna

 

Pinnalle:

noin 1 litra marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

 

Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Puserra ne kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri, maitorahka, tuorejuusto, muna ja haalea liivateseos. Sekoita hyvin ja levitä vuokaan. Jätä torttu kylmään hyytymään. Asettele marjat kakun pinnalle. Valmista hyytelö hyytelösokerin pakkauksen mukaan. Sivele marjoja hyytelöllä ja kaada loput marjojen väliin.

602342.jpg

 

Ohje Parasta kotiruokaa kirjasta