Lammaspata

508480.jpg

n.1,2 kg lammaspaisti

3-4 sipulia

4-5 porkkanaa

½ pala selleriä

3 tl valkosipulimurskaa

2 rkl öljyä

½ dl tomaattikastiketta

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl punaviiniä

suolaa, mustapippuria

2 laakerinlehteä

2 tl rakuunaa

1 rkl vasikkafondia

 

Paloittele lampaanpaisti kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi. Kuutioi kuorittu selleri piniksi paloiksi ja lohko kuoritut sipulit.

Ruskista lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat uunivuokaan. Sekoita lihojen sekaan vehnäjauhot ja tomaattikastike. Lisää sipulit, porkkanat, sellerit ja kaada pataan punaviini. Mausta. Lisää lopuksi myös valkosipuimurska ja fondi. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia.

508487.jpg